EDM IS KUT.

Posted on oktober 23rd, 2014

This is for all the lovers & the haters, you know who you are!

 

Met verbazing volgen we hier @Treat HQ de media discussie over hoe slecht EDM wel niet is, de complete farce van de top 100 dj verkiezing, het op play drukken van Afrojack en hoe cool onze eigen underground dj Dimitri wel niet is.

Natuurlijk.. het is allemaal waar…. we hebben het tenslotte over smaak en daar valt niet over te twisten. Of toch wel?

Is de media vergeten dat we deze discussie al een paar keer hebben gevoerd?

Was niet juist ID&T degene die in het midden van de nineties de “scene” heeft vermoord met zijn gabber muziek? ID&T, die boeman met zijn commerciële troep? En het dan ook nog de moed hebben om een feest te geven in een voetbalstadion?! Zij hebben de dansmuziek pas echt de nek omgedraaid. Of toch niet?

Is ID&T niet juist het beste wat ons is overkomen? Hebben zij niet juist Nederland op de kaart gezet en er (mede) voor gezorgd dat wij als Nederlanders in de Champions League spelen met onze evenementen. Sterker nog; hem ook geregeld winnen!

En is de media nu al vergeten dat midden 2000 Trance muziek het meest walgelijke was dat er bestond? Of toch niet? Toch zijn het Ferry, Armin, Thijs en de vele anderen die niet alleen de Nederlandse muziek vertegenwoordigen, wereldwijd welteverstaan, maar ook al jaren de weg vrij maken voor alle nieuwe namen uit die verguisde top 100. Zij inspireren veel, heel veel, jongeren om zelf lekker aan te kloten en te pielen op hun computertjes ergens op een zolderkamer on their way to the top.

Zien we niet dezelfde discussie in de literaire wereld; hoe we toch in godsnaam de pulp van bestseller auteurs Kluun en Saskia Noort kunnen lezen en hoe is het toch mogelijk dat we niet allemaal A.F.Th van der Heiden, Tommy Wieringa of Harry Mulisch lezen, want dat is pas echte literatuur!

Dus ja, je hebt “pioniers”, waarvoor dank; zij planten de zaadjes.

En ja, je hebt de so called “early adapters”, waarvoor dank; zij merken het op en vertellen het rond.

En ja, je hebt “trend followers”, waarvoor dank; zij zorgen ervoor dat de nieuwe trends bestaansrecht krijgen.

En ja, je hebt de “massa”, waarvoor dank; zij zorgen ervoor dat de nieuwe trends toegankelijk worden.

En ja, je hebt de “pers”, waarvoor dank; zij duiden de verschillende nieuwe stromingen die er ontstaan.

En ja, je hebt de “sociale media”, waarvoor dank; jullie zijn de fans en weten jullie ongezouten meningen wijd en zijd te verspreiden en zijn het levende bewijs dat housemusic na 30 jaar nog lang niet over zijn top heen is.

 

Underground versus mainstream en alles wat ertussen zit: This is life. Just say thank you and celebrate! That’s what it’s for…